Wednesday, December 12, 2012

#Wordless Wednesday - 121212

121212 - Warga emas 100 tahun
Semoga Panjang umur & Sihat selalu :)

*pict credit to : Berita Harian Online

Wednesday, November 21, 2012

Thanks to my luvly sis

Pappa Rich
 1st time jejak kaki kat Pappa Rich. LoL!
Thanks to kak Watie sbb belanje makan. Hadiah katenye.. Ħëë°..Ħέë°...:Ħë°.:..Ħëέ..:Ħëë°
Even selalu tekak² pun dia tetap syg saya. Kan!!

Friday, November 9, 2012

Da Legend

Haha finally i got mine!
Mesti anda semua masih teringat HP jenis ni? :D

NOKIA 3310
" the legend is back ! "

Beli baru, packing dalam kotak, baru sampai semalam. :D
berminat? sila² roger :D

Tuesday, October 16, 2012

JPJ Automated Enforcement System - AES - Klang Valley

Hello Fellas, Hello Malaysian ;D , Just want share something maybe it's a useful for you all.

*click for enlarge
JPJ Automated Enforcement System - AES - Klang Valley

Thursday, October 4, 2012

Kenapa ??



Kenapa???

Kenapa?
Ape yang kita harapkan selalunya tak jadi??
sedangkan kita harapkan yang terbaik utk semua!!


Thursday, September 27, 2012

Keberkatan Dalam Mencari Rezeki - " 90% daripada sumber rezeki ialah berpunca daripada perniagaan."

 " 90% daripada sumber rezeki ialah berpunca daripada perniagaan."

 

90% daripada sumber rezeki ialah berpunca daripada perniagaan
Pada masa kini, banyak jenis perniagaan tumbuh bak cendawan lepas hujan. Tidak kira jenis, saiz perniagaan mahupun lokasinya. Ada yang berniaga di alam maya ini, dan ada yang berniaga di alam reliti. Tapi ia tetap sama, iaitu "Perniagaan.."

Kekayaan tidak membawa erti tanpa ada keberkatan. Dengan adanya keberkatan, harta/rezeki yang sedikit akan dirasakan seolah-olah banyak dan mencukupi. Sebaliknya tanpa keberkatan akan dirasakan sempit dan susah meskipun banyak harta.

Sunday, September 2, 2012

Tuesday, August 7, 2012

Iftar bersama rakan-rakan RnRMy


Pada 4hb Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadhan 1433 H, bertempat di Restoran A-Malik, Danau Kota.. Telah berjaya majlis Iftar bersama rakan-rakan Rock And Roll Malaysia. Berkonsepkan "Potluck Bazar Ramadhan" Sharing sambil bersedekah antara satu sama lain. Alhamdulillah dengan limpah kurniaNya berjaya mengumpulkan rakan-rakan yang lama tidak ketemu, walaupun xseramai majlis² lain, tapi kami happy sebab dapat lepak bersama² ^,^





 

Terima Kasih buat semua yang hadir, "Color is Nothing, Friendship is Everything"

Credit to Milka Taniea untuk gambar², gambar seterusnya akan di update dari masa ke masa :D
 

Thanks brade Wan Gagah untuk gambar ni :D

Original post here

Sunday, July 1, 2012

Jika dan Jika...

Jika dan jika...

Seperti gambar dibawah, orang awam or pengguna jalanraya marah/memaki pihak berkuasa kan? Maybe ini yang jadi kat luar negara, tapi xkurang nya di Malaysia ini betul tak?




So, layan video dibawah dan saksikan kesudahan ape yang terjadi dalam video ni. Kalaulah benda ni jadi kat Malaysia, jangan marah or maki dengan membabi buta ea :)




*click Read More for watching video

Wednesday, June 27, 2012

Monday, June 25, 2012

Siapa Kata Malaysia - Indonesia bermusuh ?!

Baru-baru ini kita digemparkan dengan beberapa kes yang berkaitan hubungan diplomatik negara kita Negara Malaysia dengan Negara Indonesia, Contohnya seperti kes "Tarian Tor-Tor", "Protes mengenai 3warga Indonesia ditembak Polis", dan kes yang terdahulu berkaitan "Bola Sepak".




Dunia Cyber di Malaysia tidak kurangnya di ancam dan diserang disebabkan kes-kes tersebut, maybe ade sesetengah "Otai" internet memang akan racist bile kes-kes macam ni timbul, tak kurangnya yang "Otai Keyboard" bersuara kat website² or blog² tanah air Malaysia ni.


Friday, June 22, 2012

Web Malaysian Camfrogers di Hacked ?!

Assalamualaikum, selamat hari Jumaat, penghulu segala hari untuk semua sahabat² diluar sana. Pagi ni xde ape nak kongsi sangat pun, just nak update satu news yang agak menggembarkan bagi scene Camfrog Malaysia ni, Macam biasalah rutin pepagi bangun pagi, mandi, gosok gigi then sarapan, betul kan? tapi aku sarapan kat CC sebab aku balik kg sekarang.. so bangun pagi cerah bijik mate terus cargas pegi CC, niat nak main game sambil² layan surfing web², blog² + forum dan sampah² yang lain,

Tapi ....!!

Agak terkejut la bila aku surfing² + search google + keyword bodo² ni, So, aku pun layan la bukak web² yang kat 1st page google search.. dan muncul lah salah satu web aku bukak ni..

Thursday, June 14, 2012

Keadaan Osman Kering - Kisah Disebalik Tabir

Assalamualaikum & Selamat Pagi Khamis., ape khabar uolss.. Hope uolss sihat² belaka, seperti yang kite tau, kecoh pasal keadaan pelakon Osman Kering atau nama saintifik di kad pengenalan beliau adalah Osman Kassim.. Latest update yang saya search, keadaannya dalam keadaan stabil. Syukur alhamdulillah..

Keadaan Osman Kering

Thursday, June 7, 2012

Tak Tau Nak Cakap Camne

Hi ols.. Malas nak taip ape, just layan video ini. Just boleh cakap,

Awesome ! Terbaek !




* Nite people :)

Tuesday, June 5, 2012

Top 10 Malaysia's Richest Man 2012

Most of Malaysia’s biggest fortunes didn’t change much over the past year.

Top 10 Malaysia's RichestHaritu time pegi gunting rambut, bace majalah kat saloon tu, pastu ade terbace artikel pasal " 10 orang terkaya di Malaysia " last update 01 Mac 2012, tapi disebabkan majalah tu saloon punya dan keluaran april, cari kat kedai pun dah takde la. Niat nak pinjam untuk ambik fakta tu, tapi ape kan daya :D haha~. So, selepas dari kejadian itu, surf la internet mencari fakta tersebut dan terjumpalah di salah satu web yang mengeluarkan artikel tersebut.


Inilah ape yang saya dapat dan maaflah kalau "translate" xberape nak pandai, ikut kemampuan je. Artikel itu memberi " 40 orang terkaya di Malaysia " tapi saya macam xlarat nak translate 40 tu, So saye amik 10 orang terkaya di Malaysia.

Monday, May 28, 2012

What Does DRS mean?

DRS - Drag Reduction System

Baru-baru ni semangat duk layan F1 - Formula 1, kalau kat KL jarang tengok tv, bile balik rumah mak memang rajin tengok tv. Haha ! :D . DRS? Ape itu DRS? DRS adalah " Drag Reduction System " juga dikenali sebagai " adjustable rear wings" dan ape fungsi dia dalam formula 1 ni? konsep ni merupakan konsep baru di dalam sistem Formula 1 dimana boleh digunakan oleh pelumba F1 didalam zone DRS yang sudah ditetapkan. Sayap belakang boleh dilaras dengan tetapan yang telah ditetapkan oleh Jurutera pasukan masing-masing.

Drag Reduction System - DRS
*In Action*

Thursday, April 26, 2012

#DiGiWWWOW Internet For All Awards.

 Salam ols.. sihat? anda dah tau pasal #DiGiWWoW ? or belum? if da tau tu mari la tolong² vote for me, coz saye ade submit article yg saye tulis dari blog RnRMy.

Untuk yang xtau ape tu #DiGiWWWOW award tu lagi, leh la usha link kat bawah ni. Ty ;)

:: Check out my Internet-inspired story at the #DiGiWWWOW Internet For All Awards. Click here for more. Click here for more.

:: xde niat nak menang, if menang tu rezeki. Just support local scene ^,^

Wednesday, April 18, 2012

#OnlyInMalaysia

#onlyinmalaysia : video ni kelakar, tapi mesej yang disampaikan dengan ape yang dilakonkan dalam video ni memang betul.

This is true! Only in Malaysia ! Proud to be Malaysian :)


Monday, April 9, 2012

FYI : For Your Info

Assalamualaikum n Salam sejahtera, Sihat? :D

lame xupdate blog ni mahupun blog MySelf, maybe harini rajin kot? update sepam, tapi xnak bebel panjang² pun. just wanna share something for your info.

*gambar diatas ni diupload di Fanpage RnRMy. [LINK]

Saturday, February 25, 2012

Remove Facebook Timeline

The average Facebook users who tried the Facebook application will be launched at all is, Facebook Timeline. Some satisfied, others may feel airless. Maybe it takes time to familiarize users with the latest display profile.



And after fb timeline released, many ways introduced to remove the timeline. And most did not. This time I have found their own way have tried and this application really works.

Sunday, January 8, 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...