Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday - This is rite?

#WW #WordlessWednesday - This is rite?



* sekarang kan..malas nak menaip ape²..Ħëë°..Ħέë°...:Ħë°.:..Ħëέ..:Ħëë°

Monday, November 28, 2011

Who is Ultras Malaya ?

Assalamualaikum... Skang ni duk sebok sane sini orang duk cakap Ultras Malaya kan.. So, siapakah Ultras Malaya yang sebenar²nya? Ultraman kah? penjual pasar malam kah? Majistret? Lawyer? Ahli musik? Kang kita duk sebok cakap ultra²malaya pastu kena soal xdapat jawab..hehe.. Sebenarnya Ultra Malaya tergolong dari semua lapisan masyarakat yang berWARGANEGARAkan MALAYSIA.

Sunday, November 27, 2011

Tribute to All Malaysian Camfrogers

Assalamualaikum & Salam sejahtera.. hope anda semua baik² n sihat selalu.. nguhehe~
Firtstly, Nak tanya korang.. Apa pendapat anda semua tentang Camfrog? Mesti ade yang jawab dengan pemikiran Positif n ade jugak yang negatifkan? so.. Pernahkah anda terfikir..? Apa pandangan masyarakat tentang Camfrog ni? jawapannya lebih kurang jugak macam mane jawapan dari anda semua, ade yang berpikiran positif n ade yang negatif.. ni jawapan bagi orang yang tau ape itu Camfrog, yang tak tau tu mesti jawab " ntah... natang ape tu..? " hakhakhaka!

Thursday, November 24, 2011

Kelawarian part-1

Update aktiviti kelawarian :D
sorry pict ni da lame..tapi disebabkan da direquest so update laa ~


Wednesday, November 23, 2011

Malaysia Menang yeay!~

Yeay! Finally Malaysia menang pingat emas bola sepak sukan sea.. Congrat Malaysia Team.

haha..kami tengok bola kat mamak.. ! memang penuh la mamak tu.. walaupun xde big screen tapi still meriah gile bab!



Sunday, November 20, 2011

Selamat Hari Ahad

Selamat hari ahad semua and selamat berISTERI-rehat :D

xde benda nak kate sebenarnye..just nak kongsi 1 video komedi.
dan bayangkan kalau benda macam video ni ada buat kat Malaysia? Pendapat anda semua?

Friday, November 18, 2011

mengRequest ?!

Assalamualaikum n Salam sejahtera :)

tadi pegi lepak kedai mamak jap ngan membe..sedang² lepak..tetibe dapat notify twitter.. lol. kerajinan plak sape yang tweet tu nak mention name aku? hehe

pastu bile bace, rupenye si PARIH.. tup² pastu ade plak awek ni tweet.. kawan si parih rupenye.. :D
siap request something then suh update kat blog..

okla..untuk tidak mengecewakan beliau..nanti aku update n story ape yang dia request. Kalau korang nak usha awek ni ....

My Birthday !

Harini 18hb..semalam besday aku..17 Nov
hehe..macam biase, aktiviti dimalam hari menjadi kelawar penunggu di kedai mamak. Tetibe kena suprise ngn kek besday.

Wednesday, November 16, 2011

Adu Domba - LAHANAT

Salam and very gud morning yang xberapa nak morning sangat dah.. aku xtau nak kate ape arini coz start semalam sampai hari ni rase macam sakit hati sesangat.. :-/

Perlu cerita kah? erm.. kang kate menagih simpati.. hmmm.., nak tulis gak luahan isihati...


Monday, November 14, 2011

Untungkah anda?

Salam hari isnin semua.. asal hari isni je mesti semua duk pakat "monday blues" laa.. "blues untuk aku" laa... "malasnye nak keje bile isnin" laa.. "hari isnin hari x untung" laa..

Pernahkah anda terfikir? adakah anda salah seorang yang beruntung dimuka bumi ini? jawapan nye..? tepuk dada tanye selera nak makan ape lunch hari ni :D

Yela..untung ape..sebab still dipanjangkan umur lagikan :)

harini nak kasi share something.., bukan kate manusia je untung...binatang pun untung jugak..nak tau sebab ape? usha video kat bawah ni..,

Sunday, November 13, 2011

Berhati - hati..

Salam semua n selamat berjogging dimalam hari *rolling eyes*. Orang tua² selalu kate..
" Berhati-hati di jalan raya, biar lambat asal selamat..malang x berbau "
xyah kate orang tua, budak² kecik pun pandai kate macam tu gak kan :D


TAPI..

Kalau macam dalam video kat bawah ni camne nak kasi pepatah or kate² hikmah kat dia? ~.~"

Saturday, November 12, 2011

Pernahkah anda terfikir : Tenaga Solar


 Anda pernah dengar tenaga solar atau tenaga suria? ok kalau yang xtau tu ni dia maksud nya :-

Tenaga suria atau tenaga solar adalah teknologi untuk mendapatkan tenaga berguna daripada cahaya matahari. Tenaga matahari telah digunakan dalam banyak teknologi tradisional sejak beberapa abad dan telah digunakan secara meluas ketika ketiadaan bekalan tenaga lain, seperti di kawasan terpencil dan di angkasa lepas. - wikipedia

Dan yang ni plak English Version :-

Solar power is the conversion of sunlight into electricity, either directly using photovoltaics (PV), or indirectly using concentrated solar power (CSP). Concentrated solar power systems use lenses or mirrors and tracking systems to focus a large area of sunlight into a small beam. Photovoltaics convert light into electric current using the photoelectric effect. - wikipedia



TAPI...

Friday, November 11, 2011

i wish..

i wish one day i'll find same like this video at Malaysia xD



11.11.11

Assalamualaikum n Good Morning..

11.11.11 ? What in ur mind?

I'm no idea :D 

Wish all the best to all Muslimin n Muslimat also all people around the World (•͡.̮ •͡ )

Wednesday, November 9, 2011

Shuffle

assalamualaikum n salam sejahtera semua :D

Anda pernah dengar perkataan "Shuffle". adakah anda hebat shuffle?






Mungkin anda salah seorang yang berbakat seperti gadis diatas ni?



Sunday, October 16, 2011

Fakta Perbezaan antara orang lelaki dan perempuan

Fakta : Perbezaan antara orang lelaki dan perempuan


1. perempuan suka tidur lebih lama 1 jam dari lelaki.


2. Bayi perempuan lebih cepat berjalan dan bercakap, bayi lelaki 2 bulan lebih lambat.


Monday, October 10, 2011

Rock And Roll Malaysia: Angin sampaikan lagu itu .. part. 1

Rock And Roll Malaysia: Angin sampaikan lagu itu .. part. 1:

..."Orang kata kalau bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi. hatta demikianlah adanya kisah yang akan terungkap di sini buat bacaan para hi...

Wednesday, October 5, 2011

' Apabila manusia mula takut pada bayang-bayang sendiri '

" Yakni bayang-bayang itu adalah dosa mereka sendiri "

Wednesday, September 28, 2011

This call BAPAK !

Agak bosan xtau nak watpe, so surfing youtube je.. dan terjumpa lah 1 video yang agak " BAPAK " LoL!

kalau korang da tengok tu wat² macam x penah tengok, coz aku buta IT sikit + seloowww je der :P

nah layan..


This is cool !

Di United States sukan " baseball " boleh dikatekan salah satu sukan yang popular.. Skill salah satu benda yang penting kan..

layan video kat bawah ni, apakah komen dari anda :D


Maaf

*gambar sekadar hiasan :)
Setiap manusia tidak pernah lari dengan kesilapan.. Latih lah diri kita untuk menjadi orang yang pemaaf ,


Wednesday, September 21, 2011

World with Farting Bull - how?


Chen Wenling, What You See May Not Be Real, 2009, fiberglass and paint. Installation in Beijing Art Gallery in 2009 

Monday, September 19, 2011

Sunday, September 18, 2011

Going Down !

Zaman kejatuhan!

Seseorang itu tidak akan sentiasa berada diatas.. Hidup ibarat roda, kadang² diatas kadang² dibawah.. kadang² kat side kiri n kanan pun jugak :P

im going down now!!


Saturday, September 17, 2011

Jalan² Raya 2011

Location : S.alam
Jalan² Raya.. malas nak taip ape..letak pict je la dulu :P

Wednesday, September 14, 2011

Tahukah anda? internet membantu calon-calon SPM tahun ni.

Tahukah anda? budak² yang amik SPM tahun ni ade kelebihannye? kenapa?

Mau tak nye, ade soalan bocor free².. siap kecah kat internet buta².. 

benda ni aku bace kemarin lagi.. pastu rase mcm malas nak update blog..so biar je la dulu.. xD

Tuesday, September 13, 2011

LoL

Anda pernah tengok?
 X pernah?
Tengok ape? 
Meh Sini nak tunjuk..

Sunday, September 11, 2011

Anda kenal siapa Carlz De Hafz?

Assalamualaikum rakan² skalian.. di subuh sepi'ie ni nak cita pasai kawan kami nama dia apih..tp nama pemes dia orang panggey Carl.. ni nak habaq mai ni, kami jumpak gambaq dia.. Tediaaaaaaaaaaa~ dia punya possing macam mat rempit sejati nuh.. punya baik pose!


Carlz De Hafz Camfrog

Thursday, September 8, 2011

Perbit Bantah Telco Kenakan Caj Enam Peratus Pembelian Kad Tambah Nilai

KUALA LUMPUR, 8 Sept (Bernama) -- Persatuan Pemilik-pemilik Telefon Bimbit Malaysia (Perbit) Khamis membantah tindakan syarikat telekomunikasi (telco) mengenakan caj perkhidmatan enam peratus bagi pembelian tambah nilai perkhidmatan prabayar dan pek permulaan kad sim mulai 15 Sept ini.

Presidennya Mohd Ali Ibrahim berkata tindakan itu tidak masuk akal dan akan memberi kesan kepada pengguna terutama golongan berpendapatan rendah.

"Kalau kita tengok, kebanyakan yang menggunakan prepaid (prabayar) adalah golongan berpendapatan rendah dan pelajar, walaupun enam peratus dilihat kecil tapi ia akan memberi kesan," katanya kepada Bernama, di sini hari ini.


sumber : Bernama

Wednesday, September 7, 2011

Adakah Kite ketandusan Idea?

Mesti panas bace tajuk? LoL!~
tapi kepanasan hati & telinga bile dengar lagu nih, totally like " copy n paste "    
saya terbace di satu fanpage kt fb tadi.. betul admin tu update..! 
mula² mcm xcaye, tp dengar lagu tu terus 
CONFIRM!!


Oh Malaysiaku

Assalamualaikum semua, Selamat berhari raya diucapkan,

meh nak kongsi sumthin' yang agak² terasa macam Malaysia ni da x aman da lagi.. :(

sedihkan kalau dengar mcm tu, tapi itu lah hakikatnya..


Monday, September 5, 2011

Monday, August 15, 2011

Bayangkan..

Bayangkan jika benda yang seperti video dibawah ni jadi betul² dalam kehidupan kita.. :) Apakah perasaan kita? apakah tindakan kita :) video nih agak kelakar, tp ada teladan dari video ni












:: Renung²kan dan selamat beramal :)

:: Credit to : Busuk.Org

Friday, August 12, 2011

Si Gadis Dan Teman Lelakinya

Gadis : hari ni sy jalani pembedahan jantung .

Jejaka : sy taw T_T. I love you .

Gadis : I love you too .

(Bile sedar dari pembedahan , gadis tengok jejaka takde . Tp ayah die je yg ade)


Ashraf Haziq dapat sokongan rakyat Britain

Macam yang kita semua tahu, sorang student Malaysia yang kene pow pastu kene tibai kat Britain sampai patah gigi ngan rahang dia. Skarang dia dah jadik pemes kat Britain dan mujurlah masyarakat britain sangat supportive dan prihatin terhadap nasib Ashraf ni. Selepas kejadian tu sebuah website telah diwujudkan oleh Jamie Cowen yang bersimpati dengan nasib beliau dan website itu bertujuan mengutip seberapa banyak dana untuk disumbangkan kepada beliau.

Ashraf Haziq


continue here

Credit to :- RnRMy.com

NESCAFÉ wants you! Express yourself and you could win RM10,000! #NescafeChilllah

NESCAFÉ wants you! Express yourself and you could win! Try it, the price worth RM10,000! #NescafeChilllah

Monday, August 8, 2011

Gaysec Berjaya Dedahkan Identiti Makcik Hajjah Sitt AlWuzara

Berita hangat yang sehangat² nya..! Tengok tittle entri pun korang da tau kan apa kes, so korang boleh la ambik iktibar dari ape yang terjadi ni. Siapakah "PEREMPUAN" ini yang sebenarnya..??

Saturday, August 6, 2011

Satu Kaki..

Ada pasangan nie yang baru berkahwin, suami dia kerja tentera dan putus satu kaki
akibat perang, nak dijadikan cerita suaminya pakai kaki palsu, apabila malam pertama nak ehem2,


suaminya buang la kaki palsu tu lalu isterinya berkata "Mak oii Satu Kaki.. !!!" Selepas itu terdengarlah bualan mereka oleh orang tuanya, mak nya berkata untung laa.. kau dapat 1 kaki...


mak dulu dapat 6 inci je..!


Very Happy lol! guling guling


Original posting from me :) at : RnRMy

Thursday, August 4, 2011

Benda Paling Keras Di Dunia


Pada zaman dahulu, ada seorang puteri yang cantik rupawan. Namanya Puteri Sheila. Sejak lahir lagi puteri ini terkena sumpahan. Apa saja benda yang dipegang oleh puteri akan cair. Oleh sebab tu, semua lelaki tak mahu dekat dengan puteri sebab takut, kalau terpegang maka mereka akan cair. Maka susahlah hati Ayah nya kerana tak kawin la puterinya itu. Maka, dengan nasihat perdana menteri, Maharaja pun membawa puteri berjumpa dengan seorang bomoh untuk berubat. Mengikut kata bomoh tersebut, puteri akan terlepas dari sumpahan jika puteri dapat memegang sesuatu yang tak kan cair. Tapi bomoh itu sendiri pun tak tau apakah benda tersebut. Atas cadangan perdana menteri, Maharaja telah mengistiharkan bahawa,,siapa lelaki yang dapat membawa sesuatu, yang apabila puterinya pegang tak cair, lelaki itulah yang akan kawin dengan puterinya itu.


click here to continue!

Monday, March 21, 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...